Pressmeddelande

 

En älskad bokfigur får egen klädkollektion

Sedan 2006 har Ann Forslind roat både små barn och deras föräldrar med böckerna om Bäbis. Nu får Bäbis en alldeles egen kollektion, lanserad av klädgrossisten Wiges i Kinna.

I böckerna har Bäbis inget definierat kön. Detta har Wiges designers tagit fasta på och kollektionen passar därför lika bra för små pojkar som för små flickor.

Bäbiskollektionen vänder sig till de allra minsta, och innehåller babyfilt, mössor, bodies, byxor och pyjamas. Kollektionen sträcker sig upp till storlek 80och är framtagen av Wiges egen designavdelning tillsammans med Ann Forslind.

– Vi är mycket glada över samarbetet med Ann Forslind, säger Jens Öresjö, Försäljningsansvarig på Wiges. Sedan tidigare har vi en barnkollektion med Alfons Åberg som har varit mycket omtyckt. Bäbis är en nyfiken och vetgirig liten figur i samma anda som Alfons, därför hoppas vi nu på samma framgång för denna nya kollektion.

Tolv böcker om Bäbis har hittills givits ut. Men Ann Forslind har även skrivit och illustrerat en lång rad andra barnböcker under de tjugo år som hon varit verksam. För sitt arbete fick hon Elsa Beskow-plaketten år 2001 och hon är också ledamot av Svenska barnboksakademin.

För mer information, se www.wiges.se samt www.bäbiskläder.se.

Kontaktpersoner Jens Öresjö eller Anders Minfors, telefon 0320-210599